Zit je volledig in zak en as omdat je door het coronavirus getroffen bent, dan moet je echt verder lezen. Steek je kop vooral niet in het zand, want ook voor jou zijn er waarschijnlijk nog maatregelen waar je iets mee kunt. Je bedrijf opdoeken wil je natuurlijk niet en het personeel dat voor je aan het werk is ontslaan al helemaal niet. Je staat er in deze tijd van crisis niet alleen voor en kunt hulp inschakelen als jij het allemaal niet meer ziet zitten. Alle aanvragen zijn namelijk best ingewikkeld en daar kun je de hulp inschakelen van Blended Law! Ze kunnen jou namelijk helpen met alle obstakels die jij tegenkomt bij de NOW aanvraag.

Verklaringen? Blended Law helpt je!

De NOW aanvragen kan best een beetje lastig zijn, zeker als je weet wat er allemaal bij komt kijken. Dan hebben we het helemaal nog niet gehad over de voorwaarden waar je allemaal aan moet voldoen om de NOW toegekend te krijgen. Blended Law kan je hier wel mee op de juiste weg helpen, op deze manier zie jij namelijk niets over het hoofd. De verklaringen die je nodig zou kunnen zijn kan Blended Law ook voor jouw verzorgen. Let wel op dat er kosten op van toepassingen kunnen zijn, maar deze verdien je dubbel en dwars weer terug.

Wat gebeurt er na de aanvraag?

Als jij de NOW hebt aangevraagd met de hulp van Blended Law, dan kan het wachten gaan beginnen. We snappen natuurlijk best wel dat het lastig is dat je moet wachten, maar als de NOW eenmaal is toegekend kan het allemaal best snel gaan. Een aanvraag neemt enkele weken in beslag, dat is eigenlijk niet heel gek. Er moet namelijk gekeken worden of alles juist is ingevuld, maar er moet ook gekeken worden naar de hoogte van de tegemoetkoming.

Hoe hoog wordt zo één tegemoetkoming?

De hoogte is op voorhand een beetje lastig in te schatten, omdat niet ieder bedrijf hetzelfde omzetverlies geleden heeft. Daarnaast zijn ook de inkomsten en de omzet erg belangrijk en zal ook hier naar gekeken worden. Het is wel zo dat je een redelijk bedrag toegekend kunt krijgen, zodat jij de personeelskosten gewoon kunt blijven betalen. Het grote voordeel hiervan is dat jij jouw personeel niet hoeft te ontslaan en gewoon naar het werk kunt laten komen.

Zijn er veel haken en ogen?

Bij iedere instantie waar je een aanvraag doet voor een tegemoetkoming, toeslag of iets dergelijks moet je rekening houden met de voorwaarden die worden gesteld aan een aanvraag. Je zou dus kunnen zeggen dat als jij gewoon netjes aan de voorwaarden voldoet er niets aan de hand is. Maar probeer bijvoorbeeld niet een te royaal bedrag te berekenen als omzet, want ook jij wilt later toch niet in de financiële problemen komen, doordat je een groot bedrag van de tegemoetkoming moet terug betalen. Laat je daarom altijd goed voorlichten, al voor je een aanvraag indient.